Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı

Emek vermeden hiçbir şey olmuyor bu dünya da. Güzel ve tabir yerindeyse inci gibi dişlerimiz olmasını istiyorsak ta ağız ve diş sağlığımıza önem vermeliyiz, dişlerimizi fırçalayarak, diş ipi kullanarak, düzenli olarak diş hekimine giderek ve çocuklarımızı götürerek bu işe emek vermeliyiz.

Ağızım kokuyor? Dişlerim, Diş Etlerim Kanıyor? Dişlerim Sızlıyor? Şeker Yerken, Soğuk Su içerken diş hassasiyeti yaşıyorum diyorsanız. Lütfen diş hekiminize muayene olun.

Ağız kokusunun sebepleri arasında diş eti hastalıkları, diş çürükleri, diş iltihapları ya da bazı sistemik hastalıklar (eker hastalığı gibi) olabilir diş hekiminiz sebebi anlayıp size önerilerde bulunacaktır.

Diş hekiminiz çürükleri, yer darlığı sorunlarını, kapanış problemlerini erkenden sezip size tedavi önerecektir.

Yani Ağız ve Diş Sağlığımızı sağlamamız ve bunu korumamızın temel düzenli diş hekimi kontrolünden geçmektedir.

Bu kontrollerde diş hekiminiz varsa diş taşlarını temizleyecek, çürük dişlerinize dolgular yapacaktır ve ağızınızı sağlığına kavuşturacaktır. Sonra siz de dişlerinizi düzenli fırçalayarak ve diş ipi kullanarak bu sağlığın idamesini sağlayıp devamlı olarak sağlıklı ve güzel dişlere sahip olabilirsiniz.

DİŞ FIRÇALAMA KURALI;

Bana göre hiçbir kural aramanıza gerek yok birkaç basit adımda anlatalım;

1.Macunun önemi yok tadı kokusu hoşunuza giden her hangi bir macun kullanabilirsiniz.

2.Fırçada çok özellik aramayın orta sert sapı düz kılları düz bir fırça yeterli

3. Fırçalamada en önemli konu SÜRE bir fırçalama ÜÇ DAKİKA sürsün. Diş ile diş etlerinizin birleşim noktasına yuvarlak hareketlerle fırçanızı uygulayın. Kanayan yerleri daha çok fırçalayın. Çünkü sağlıklı bir diş eti fırçalarken kanamaz. Tabi mümkünse günde 1 kere de diş ipi.

Hastalarıma bu üç dakikaya alışmak için ben bir müzik parçası açıp bitene kadar dişlerini fırçalamalarını öneriyorum.

Çoğu hastam dişlerini 3 dakika fırçaladıktan sonra evet doktor bey haklıymışsınız ben şimdiye kadar dişlerimi sadece 15-20 saniye fırçalıyormuşum diyorlar. Bu kadar kısa süreli diş fırçalamak vicdanen içimizi rahatlatmaktan başka bir işe yaramaz.

Ortodontik tedavi gören hastalarımızda aynı kurallara dikkat ederlerse çok büyük bir sorunla karşılaşmayacaklardır. Diş pi yerine ince ara yüz fırçalarını tercih edebilirler.

diş fırçalama kuralı

Detaylı Bilgi ve Randevu Talebiniz İçin